DailyOne

Απολαυστική γλώσσα (φιλέτο) με σπαράγγια

02 Αυγούστου
16:57 2013

Στην κατηγορία:

Υλικά για 1 άτομο

• 1 γλωσσά (περίπου 150 γρ.)
• 6 σπαράγγια
• ½ πορτοκάλια
• 1 λεμόνι
• 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεσηfileto_glossas

Κόβετε τις κάτω άκρες από τα σπαράγγια. Τα πλένετε, τα ζεματίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Σε ένα ταψί τοποθετείτε το φιλέτο του ψαριού και το καλύπτετε με λάδι, με λίγο αλάτι και μια φέτα πορτοκάλι.
Το ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Όταν θα είναι έτοιμο, βάζετε το ψάρι στο πιάτο και το πασπαλίζετε με τριμμένο λεμόνι και πορτοκάλι.

Μάθετε ότι

Η γλώσσα δεν είναι λιπαρό ψαρί, χωνεύεται εύκολα και δεν είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Επειδή αλλοιώνεται εύκολα πρέπει να καταναλωθεί φρέσκια ή κατεψυγμένη.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

• Πρωτεΐνες 35,5 γρ.(49%)
• Λιπαρά 12,9 γρ.(40%)
• Υδατάνθρακες 8,3 γρ.(11%)
• Θερμίδες 289

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά
Εκτέλεση: εύκολη

                  

Άλλοι χρήστες διάβασαν επίσης